KOTLEBA: Cieľom protestného zhromaždenia je upozorniť na problémy s Rómami

08.08.2009 Sabinov

Šarišské Michaľany 8. augusta (TASR) - Krátko pred 14.30 h privítalo asi 200 ľudí na plánovanom protestnom zhromaždení v Šarišských Michaľanoch Mariána Kotlebu zo Slovenskej pospolitosti.
Cieľom dnešného zhromaždenia je podľa jeho slov upozorniť na \"cigánsky teror\", ktorý sa údajne v tejto obci toleruje a jej obyvatelia sú sužovaní výčinmi Rómov.
Kotleba ďalej pokračoval otázkou, prečo tu policajti neboli, keď Rómovia zabili majiteľku večierky a takmer na smrť ubili 65-ročného muža. Vláda, polícia a obec sa podľa neho málo zaoberajú riešením problémov, ktoré spôsobujú Rómovia.
Vzhľadom na to, že stretnutie sa uskutočnilo na miestnej komunikácii, polícia vytlačila účastníkov protestu smerom do areálu futbalového štadióna a upozornila ich, že priestor na zhromaždenie je vyčlenený práve na tomto mieste.
Na futbalovom štadióne v Šarišských Michaľanoch sleduje priebeh akcie aj niekoľko stoviek obyvateľov tejto obce, zhromaždenie prišlo podporiť aj niekoľko ľudí z Česka a Maďarska.
Kotleba všetkých vyzval, aby toto zhromaždenie prebehlo pokojne a aby sa vyhli konfliktom.
Dnešné protestné zhromaždenie zvolala pred obecný úrad vo východoslovenskej obci Šarišské Michaľany Slovenská pospolitosť. Dôvodom je útok dvoch mladých mužov z neďalekej rómskej osady na dôchodcu - hospodára futbalového zväzu v obci.
 

Vyberte región